23 Tem YAYGIN EĞİTİM EĞİTMEN HAVUZU’NA KATILIM BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN 24 TEMMUZ!
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, gençlik çalışmalarında kalite ve kapasite artışı sağlamak amacıyla Yaygın Eğitim Eğitmen Havuzu oluşturuyor. Katılımcıların, eğitmen olarak yeterliliklerini daha da geliştirme fırsatına sahip olacakları eğitmen havuzuna başvuru için son gün!
Eğitmen Havuzunda yer alan katılımcılar, Türkiye’nin 81 ilinde Gençlik Merkezleri ve Genç Ofisler aracılığıyla yürütülen eğitim projelerinde, etkili öğrenme deneyimleri tasarlama ve sunma konusunda geliştirdikleri yetkinlikleri ile gönüllü olarak çalışmalar yürütecekler.
Nitelikli insan kaynağı oluşturmayı ve kurum kültürünün aktarılmasını sağlamak amacıyla deneyimli eğitmenler ve uzmanların desteğiyle ilk kez hayata geçirilecek olan eğitmen havuzu, aynı zamanda öğrenmeye ve gelişmeye açık bir ağ oluşturulmasına da katkı sunacak.
Genel Müdürlüğün koordinesinde oluşturulacak eğitmen havuzunda, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve diğer paydaşlarla iş birliği halinde çalışmalar yürütülecek.
EĞİTİM PROGRAMI DETAYLARI
Başvuruları yarın (24 Temmuz) sona erecek olan program hibrit bir yapıda olacak. Yaygın Eğitim Eğitmen Havuzu’nda yer almak için adaylar, önce kapsamlı bir eğitim alacak. Başvuru sahipleri arasından seçilecek 18-35 yaş arası, en az 2 yıllık yaygın eğitim tecrübesi olan, gençlik çalışmaları ve gönüllülük alanında 5 yıllık deneyim sahibi 24 katılımcı ile 4 yüz yüze ve 2 çevrimiçi toplam 6 aşamalı bir eğitim programı gerçekleşecek. Katılımcılar, tüm aşamalara katılım sağladıkları takdirde adaylık statülerinden başarıyla geçmiş olacak ve eğitmenlik sertifikasını almaya hak kazanacak.
Eğitim modülü kapsamında seçilen katılımcılar, eğitmen olarak yeterliliklerini daha da geliştirme fırsatına sahip olacaklar. Katılımcılara eğitim süresince ödevler ve uygulama görevleri verilecek, bireysel ve grup çalışmalarına katılım sağlanacak; eğitmen yetkinlikleri, tematik konular, çeşitli öğrenme yöntemleri ve oyun tabanlı uygulamalar paylaşılacak.
Eğitim modülünün farklı aşamalarında, gençlik alanında uzman eğitmenler katılımcılarla bir araya gelerek çeşitli konularda atölye çalışmaları düzenleyecek, mentorluk yapacak ve öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak. Bu sayede katılımcılar, çeşitli eğitmen yaklaşımlarını gözlemleme şansına sahip olacaklar.
Eğitimlerin ardından Yaygın Eğitim Eğitmen Havuzu’na dahil olmak için başvuru yapan ve havuza kabul edilen eğitmen ve yardımcı eğitmenler gönüllülük esası çerçevesinde etkinliklerde görev almaya hak kazanacak.