Vlog Eğitimleri

VLOG EĞİTİMLERİ

VLOG NEDİR?

Vlog tanım olarak, düşüncelerin yazı yerine video ile anlatılması, düzenli ve sistemli bir şekilde videonun kaydedilip paylaşılmasıdır.

 

Vlog Eğitimlerinde Neler Yapıyoruz?
Dijital dönüşüme tam adaptasyonun sağlanması adına, gençlerin sosyal medya ve yeni medya alanında becerilerinin geliştirilmesi, ilgililik düzeylerinin artırılması amacıyla Vlog Eğitimleri düzenlenmektedir.

 

2022 yılında Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi çatısı altında verilen eğitimlerin ilkinde 25 ilden gelen 130 gencimize Elazığ ilinde gençlerin gelişimlerine ve günümüz ihtiyaçlarına yönelik Vlog Uygulama Eğitimi verilmiştir.

 

18-31 Eylül 2023 tarihleri arasında Elazığ ilinde 300 gencin katılımları ile “İleri Düzey Vlog Eğitimi” gerçekleştirilmiştir. İki grup şeklinde ve uygulamalı şekilde gerçekleşen eğitimlere 1. Grup 18- 22 Eylül 2023 tarihinde 150 kişi olarak katılım sağlamış olup, 2. grup 25-30 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşmiştir. “Sektörden paylaşımlar”, “film yorumlamaları” gibi planlamalarında olduğu eğitimin akabinde gençlerden illerinde çekim yapmaları talep edildi ve yarışmalar gerçekleştirilmiştir.

 

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 18-25 yaş aralığında olmak
  • Temel düzeyde video programları kullanabilmek
  • Sosyal medya dinamiklerine hâkim olmak
  • Bu alanda kendini geliştirmeye açık olmak
  • Gençlik merkezlerine çekim yapacak devamlılığı sağlamak.