30Altı Gençlik Serisi

30ALTI GENÇLİK SERİSİ

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, gençlik çalışmalarının tamamında genç eksenli bir anlayış geliştirerek genç dostu projeler üretmeyi, hizmet alanında fırsat eşitliğini öncelemeyi, ulusal ve uluslararası politikalarını fayda ve inovatif çözüm önerileriyle dizayn etmeyi temel prensibi olarak belirlemektedir.
Bu anlayışla Genel Müdürlüğümüzce her ay düzenlenen tematik proje ve programlar gençlerin ilgililik, katılım motivasyonu ve tecrübe esaslarını referans alarak gerçekleştirilmektedir.

 

Gençlik Serisi içerisinde düzenlenen program ve zirvelerde, tematik olarak belirlenen başlıklarda, alanlarında uzman konuşmacılar, eğitmenler ve profesyonellerin katılımıyla, gençler arasında yetkinlik ve deneyim alanlarının genişletilmesi, kapasite ve tecrübe artışının sağlanması, gençler adına mesleki oryantasyon süreçlerinin tesis edilmesi amaçlanmaktadır.

 

30Altı İklim Zirvesi
Son yıllarda gündemin en önemli maddelerinden biri haline gelen iklim krizi meselesine dikkat çekmek ve konuyu farklı boyutlarıyla ele almak amacıyla düzenlenen zirve Türkiye’nin farklı illerinden gençleri STK üyeleri, çevre uzmanları, iklim savunucuları, akademisyenler, sanatçılar, girişimciler ve iklim konusunda duyarlı diğer profesyonellerle bir araya gelmiştir.

 

2022 yılında gerçekleşen programda iklim krizi ve göç ilişkisinden, iklim değişikliği ve gıda güvenliği sorununa, iklim kriziyle mücadelede gençlerin rolünden medya sorumluluğuna dair başlıkların masaya yatırılacağı panellerin yanı sıra etkinlik boyunca moda, mekânsal tasarım ve mimari, teknoloji, beslenme, eğitim gibi başlıklar da iklim krizi bağlamında ele alınmıştır.

 

Girişimcilerin doğa dostu teknolojilerini anlatacakları konuşmalarda konuşmacı olarak; Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü  Enes Efendioğlu, Yapımcı ve Yönetmen Birol Güven, Teknopark Genel Müdürü Bilal Topçu, Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç, TRT Belgesel Su Savaşları belgeselinin tanıdık ismi Çağlar Demirkapı, Doktor Halit Yerebakan, çevre çalışmaları ile tanınan Profesör Levent Kurnaz, İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır, NTV Ana haber Spikeri Seda Öğretir, Şef Sinem Çapraz gibi pek çok isim yer almıştır.

 

Kimler Başvurabilir?
Tematik program ve zirvelerin özel olarak belirlenen içerik ve çerçevesine uygun olarak ilgililik, katılım motivasyonu ve tecrübe esasına bağlı olarak belirlenen katılım koşullarını karşılayan tüm gençler başvurabilir.