Kültür-Sanat Özel Organizasyonları

KÜLTÜR SANAT ÖZEL ORGANİZASYONLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Sanat Özel Organizasyonları, özel gün ve tarihlerde gerçekleştirilmek üzere gençlik politikalarımızın sosyal ve kültürel alandaki bütüncül anlayışını referans alarak planlanmaktadır. Gençler arasında milli, manevi değerlerin korunması ve yaygınlaştırılmasında pozitif yönlü artışı destekleyecek irade ve tutumun kazandırılması, kültürel ögelerin paylaşımının artırılması anlayışıyla düzenlenen organizasyonlardır.

 

KÜLTÜR SANAT ÖZEL ORGANİZASYONLARINDA NELER VAR?

 

 

GENÇLİK ECDADIN İZİNDE: İSTANBUL’UN FETHİ PROGRAMI
Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul’un Fethinin, tarihi ve kültürel öneminin kavranması ve gençler arasındaki değer olgusunun paylaşılması amacıyla her yıl
570’inci yılı münasebetiyle İstanbul’da “Gençlik Ecdadın İzinde: İstanbul’un Fethi” programı gerçekleştirilmiştir. 29 Mayıs- 01 Haziran tarihleri arasında Ayasofya-i Kebir Camii, Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Camii, Yere Batan Sarnıcı, Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi ve Fatih Camisi, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Demokrasi ve Özgürlükler Adası Ziyaretleri gerçekleştirilmiş ve İstanbul’ un Fethinin anlam ve öneminin anlatıldığı söyleşi programları düzenlenmiştir.

 

GENÇLER ASLA UNUTMAZ: 15 TEMMUZ PROGRAMI
Gençlerimizin milli ve manevi değerlerle bütünleşik bir bilinç geliştirmesi, demokrasilerin ulus devletlerde toplum hayatı üzerindeki iyileştirici gücünün kavranmasına yönelik, her yıl 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü’nün hatırlanmasına yönelik ‘Gençler Asla Unutmaz’ programı gerçekleştirilmektedir.
Geçtiğimiz yıl 14-18 Temmuz 2023 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan programda; Demokrasi ve Özgürlükler Adası ziyareti, anma etkinlikleri ve diğer tarihi ziyaretlerle gerçekleştirilmiştir.

 

Program 81 ilden 2’şer gencin katılımıyla demokrasimize ve birliğimize karşı yapılan darbe girişimlerinin izlerini yerinde görme ve gazilerimiz, şehit yakınlarımız ve tanıklar ile bir araya gelme imkânı sunmaktadır.

 

HACI BEKTAŞ-I VELİ ANMA ETKİNLİKLERİ
Gençlerin milli tarih ve kültürümüzü ve onun önemli bir unsuru olan Alevi-Bektaşi kültürünü tanımaları, başta Hoca Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş-ı Veli olmak üzere kültür ve medeniyetimizin fikri mimarları olan şahsiyetlerimizi, onların öğretilerini ve bıraktığı eserleri yakından deneyimlemelerini sağlamak üzere “Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Programları” kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Anma Etkinlikleri Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı iş birliği ile gerçekleştirilmektedir.

 

22-26 Ağustos 2023 tarihleri arasında Nevşehir ilinde gerçekleştirilen programa 91 genç katılım sağlamıştır. Program kapsamında çadır kampı, türbe ve müze ziyaretleri, semah öğretisi, şiir ve müzik dinletisi, kültür gezisi, söyleşi programları ve Hırka Dağı’na yürüyüş programı gerçekleştirilmiştir.