Kültür ve Sanat Yarışmaları

KÜLTÜR SANAT YARIŞMALARI

Gençlerin mevcut bilgi, birikim ve edinimlerinin gençlik politikaları ve gençlik stratejisine entegrasyonunun sağlanması için gençler arasında diyaloğun ve kültürel paylaşımların artırılması önem arz etmektedir.

 

Bu anlayışla sosyal ve kültürel paylaşım alanlarının inşa edilmesiyle gençlerin farklı fikirlere olan tutumlarının iyileştirilmesi, gençlik katılımının desteklenmesi, sosyal becerilerin geliştirilmesi, milli, manevi değerlerin korunması ve yaygınlaştırılmasında pozitif yönlü artışı destekleyecek irade ve tutumun kazandırılması adına Kültür ve Sanat Yarışmaları düzenlenmektedir.

 

Kültür Sanat Yarışmaları Hangi Kategorilerde Düzenlenir?

  • Kültür ve Sanat Yarışmaları,
  • “Hayallerini Sahneye Taşı” Tiyatro Yarışması,
  • “Bir Şiir Bir Nefes” Şiir Yarışması,
  • “Sahne Sırası Sende” Ses Yarışması,
  • “Kim Bilir” Bilgi Yarışması

olarak dört farklı kategoride gençlerin katılımıyla gerçekleştirilmektedir.

 

Kültür ve Sanat Yarışmalarına ek olarak, Türkiye’nin dört bir yanında gençlerin iletişim ve hitabet, karar alma, araştırma ve analitik düşünme gibi becerilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulması ve farklı fikirlere karşı saygılı gençler yetişmesi amacıyla her yıl “Türkiye Münazara Ligi” yarışması düzenlenmektedir.

 

Yarışmalar; İl, Bölge ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleşmektedir.

 

Yarışmalara Kimler Katılabilir?

  • Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması; 13-17/18-25 Kadın ve Erkek olmak üzere 4 kategori,
  • Gençler Arası Tiyatro Yarışması; 13-25 yaş ve tek kategori,
  • Gençler Arası Bilgi Yarışması; 13-17(Lise)/ 18-25 (Üniversite) olmak üzere 2 kategori,
  • Gençler Arası Ses Yarışması; 17-25 yaş, Popüler Müzik/Türk Müziği ve Özgün Yorumlama olmak üzere toplamda 3 kategoride gerçekleştirilecektir.

 

Nereden Başvurabilirim?
Yarışma tarihlerinin ilan edilmesi web sayfalarımız ve sosyal medya platformları üzerinden yapılır. İlgili başvuru linkini istersen çevrim içi olarak doldurabilir ya da sana en yakın gençlik merkezine giderek başvurunu tamamlayabilirsin.

 

Size En Yakın Gençlik Merkezi İçin Tıklayınız

 

SIKÇA SORULAN SORULAR
Kültür Sanat Yarışmalarında Ödül Var Mı?
Kültür ve Sanat Yarışmalarında, İl, Bölge ve Türkiye Finalinin her bir aşamasında dereceye giren gençler için ödüller verilir.

 

Kültür Sanat Yarışmalarına Her Sene Katılabilir Miyim?
Kültür ve Sanat Yarışmalarında Türkiye Finalinde dereceye giren birey ya da takımlar takip eden seneyi kapsamak üzere ard arda en fazla 1 yıl yarışmaya girebilirler. İl ve Bölge Finalindeki derece yapan takımlar için aynı şart aranmaz.

 

Kültür Sanat Yarışmalarının Jürileri Kimlerdir?
Kültür ve Sanat Yarışmalarında finallere ev sahipliği yapan iller tarafından belirlenen, Devlet Tiyatroları Sanatçıları, Öğretmenler, Eğitmenler ve Akademisyenler jüri olarak görev almaktadır.