Deneyap Atölyeleri

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri; T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu 2017 yılı itibariyle çalışmalarına başlamış ve 81 ilde 104 atölyede eğitim gören 15.000 genciyle Gençlik Merkezleri bünyesinde faaliyet göstermektedir.

 

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin Amacı Nedir? 
Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir. Bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençlerin, kaynakların etkin kullanılması ve doğru planlama anlayışıyla teknoloji üretim kapasitesi ve potansiyeli yüksek olan geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerin ülkemizin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda desteklenmelerini hedeflemektedir.

 

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri; Milli Teknoloji Hamlesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan, ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşan eğitim modeliyle eğitim veren merkezlerdir. Atölyelerde yüz yüze ve çevrim içi olmak üzere 11 farklı program başlığında 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimleri verilmektedir.

 

DENEYAP Eğitimlerinin Gençlere Faydası Nedir?
Gençlerin teknolojinin her alanında hazırlık, üretim ve uygulama süreçlerinde uzman eğitimciler aracılığıyla dijital becerilerinin geliştirilmesi sağlanır. Erken yaşta başlayan eğitimler, üretim kapasitesini artırmada işgücü piyasasına adaptasyonu kolaylaştırmaktadır.

 

Stratejisini gençlerin dijital yeterliliklerini tam kapasiteyle geliştirmek üzere belirlemiş olan DENEYAP Teknoloji atölyelerinde;
Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri başlıklarında eğitimler verilmektedir.

 

Çevrimiçi olarak; Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Yapay Zeka ve Mobil Uygulama eğitimleri verilmektedir.

 

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde Eğitimlere Nasıl Katılabilirsiniz?

Öğrenci Seçme Sınavı yapılan illerde ikamet eden 4, 5. sınıf öğrencileri; 8, 9. sınıf öğrencileri ve lise hazırlık öğrencileri belirtilen tarihler arasında sınava başvuru yapabilmektedir.

 

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitimler “Ortaokul” ve “Lise” grubu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ortaokul ve Liseye yeni başlayan öğrenciler, okullarından mezun olana kadar 3 sene boyunca Deneyap Teknoloji Atölyelerinde; eğitim almaktadır.

 

Verilecek eğitim programlarının tamamlanabilmesi için takvimsel durumlar göz önünde bulundurulur. Ara sınıf öğrencileri DENEYAP eğitimlerini tamamlayamadan kendi okullarından mezun olma seviyesine gelmeleri sebebiyle sınava yalnızca belirtilen seviyedeki öğrenciler başvuru yapabilmektedir.