Bilgi ve tecrübe değişimi: Azerbaycan Uzman Heyeti Ankara’da

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki gençlik çalışmalarında iş birliği ve diyaloğu arttırmak amacıyla düzenlenen Uzman Değişimi Programı, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiriyor.

Uzman Değişimi programının ilki Gençlik ve Spor Bakanlığı heyetinin katılımıyla Azerbaycan’da yapılmıştı. Azerbaycan ziyaretinin ardından Türkiye’de gerçekleştirilen programa, iki ülkeden 10’ar kişilik uzman heyeti katılıyor. 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan program, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Azerbaycan Ulusal Gençlik Konseyi’nin çalışmalarına dair detaylı bilgi paylaşımını ve iki ülke içerisinde yürütülen gençlik politikalarına dair stratejik ortaklık geliştirmeyi hedefliyor.

Azerbaycan Heyeti Türkiye’de

Azerbaycan’dan gelen heyet, Türkiye programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı da ziyaret etti. Heyeti kabul eden Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu 2-8 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’da misafir edilen Türk heyetine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla teşekkürlerini iletti. Dr. Efendioğlu, “Uzman değişimi programlarını aynı zamanda bilgi ve tecrübe değişimi olarak adlandırıyoruz. Türkiye’de geçireceğiniz vaktin hem gençlik çalışmalarındaki ortaklığımız hem de iki ülke arasındaki dostluğumuz açısından istifadeli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Eminoğlu heyeti kabul etti. 

Bakanlık ziyaretinin ardından Ankara Gölbaşı Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden heyeti, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu kabul etti. Dr. Eminoğlu Türkiye ve Azerbaycan arasında sürdürülen gençlik ve uzman değişim projelerinin önemine dikkat çekerek, “Değerli Azerbaycan heyetini kabul etmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlik politikalarımızda tecrübe paylaşımını sürdürerek ortak değerlerimizi ve kültürel paylaşımlarımızı artırmayı önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Azeri heyet ayrıca, Ankara’da düzenlenen ve milli atıcılar Yusuf Dikeç ile Şevval İlayda Tarhan’ın konuk olduğu Gençliğe Dair programına da katıldı.

Ankara, Bursa ve İstanbul ziyaretlerinde Gençlik Merkezleri, Genç Ofisler ve Gençlik Kamplarını yerinde görerek çalışmalara dair detaylı bilgi alındıktan sonra program sona erecek.