Sivil Toplum Kuruluşları artık “Gençlik” statüsünde

Sivil Toplum Kuruluşları (STK), yeni düzenlemeyle birlikte ana faaliyet alanı olarak artık “Gençlik” başlığını beyan edebilecek.

Gençlik alanında faaliyet gösteren tüm STK’lar, DERBİS üzerinden gerekli düzenlemeleri yaparak faaliyet alanlarını “Gençlik” olarak güncelleyebilecekler. Daha önce “Gençlik” başlığı, sadece spor kategorisi altında bir alt başlık olarak yer alıyordu. Ancak, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü girişimiyle birlikte Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün bu konuyla ilgili başlattığı çalışma tamamlandı ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Bu değişiklik, gençlik hizmetlerinin daha etkin bir şekilde desteklenmesini ve geliştirilmesini hedefliyor.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, gerekli düzenlemeleri tamamlayan Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne ve Genel Müdür Mustafa İspirgil’e teşekkürlerini iletti. Efendioğlu, “Genel Müdürlüğümüzün başlattığı bu girişime yönelik gerekli düzenlemeleri yaparak çalışmayı nihayete erdiren Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik alanında faaliyet gösteren tüm STK’larımıza ve gençlik çalışanlarımıza hayırlı olsun. DERBİS üzerinden gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.