Türkiye-Azerbaycan Gençlik Değişimi başvuruları başladı

Gençler, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek, kültürel zenginlikleri keşfetmek ve geleceğe ilham verecek adımlar atmak için Azerbaycan’da bir araya geliyor.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve gençler arasında sınırları aşan dayanışma, dostluk ve saygı kültürünü pekiştirmek amacıyla 5-11 Ekim 2024 tarihleri arasında “Türkiye-Azerbaycan Gençlik Değişimi” programını gerçekleştirecek. Program, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı, gençlik çalışmalarını yerinde görmeyi ve iyi uygulama örneklerini tespit etmeyi hedefliyor.

Programa katılacak gençler, Bakanlık tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve başvurularını eksiksiz tamamlayan 18-25 yaş aralığında bulunan (Program başlangıç tarihi itibariyle 18 yaşından gün almış olmak/5 Ekim 2006 ve öncesi doğumlular ile program başlangıç tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olmak/5 Ekim 1998 ve sonrası doğumlular) adaylar arasından 10 asil ve 10 yedek katılımcı belirlenecek.  Gençler, 5 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’dan Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye doğru yola çıkacak ve 11 Ekim 2024 tarihinde İstanbul’a dönüş yapacaklar.

Program süresince katılımcılar, Azerbaycan’ın zengin kültürel mirasını keşfedecek, gönüllülük aktiviteleri gerçekleştirecek, tarihi ve kültürel ziyaretlerle geçmişle bağ kuracak ve çeşitli söyleşilerle geleceğe yön verme fırsatı bulacaklar. Bu proje ile, gençlerin uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim kazanmalarına katkı sağlayarak, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da pekiştirmek amaçlanıyor.

 


 

Bu etkinlik için başvuru süresi sona ermiştir!

İlginiz için teşekkür ederiz.

Güncel etkinlik ve duyurular için web sitemizi takipte kalın!