30 Ağustos Zafer Bayramı Programı Afyon’da gerçekleşecek

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Afyon’da özel bir program ile kutlayacak. 25 Ağustos’ta Şuhut’ta başlayan etkinlikler, 30 Ağustos’ta Zafertepe’de düzenlenecek özel tören ile sona erecek.

Afyonkarahisar Şuhut Programı

Zafer Bayramı etkinlikleri, 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar Şuhut’ta, tarihi Şuhut Atatürk Evi’nde gerçekleştirilen özel bir etkinlikle başladı.

Gençler, milli mücadele ruhunu yeniden yaşatmak için Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yıl dönümünde başlayan etkinliklerde, Şuhut’tan başlayan kortej yürüyüşü ile kahramanlık destanlarının yazıldığı topraklarda zafer yürüyüşlerine katıldılar.

Dumlupınar Şehitliği Programı

Zafer Bayramı kutlamaları, 29 Ağustos’ta Kütahya’dan Dumlupınar Şehitliği’ne yapılacak anlamlı bir ziyaretle devam edecek. Gençler, Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği, Aslıhanlar Şehitliği ve Şehit Sancaktar Anıtı’nı ziyaret ederek, vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden kahramanlarımızı anacaklar. Ziyaretin ardından, Dumlupınar Şehitliği’ndeki program akabinde gençler, çadırlarını kurarak kamp alanında konaklayacaklar.

Akşam saatlerinde Kütahya Valisi Musa Işın ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla gerçekleşecek tarih söyleşisi, gençlere milli mücadelenin anlam ve önemini bir kez daha hatırlatacak. Söyleşinin ardından program, müzik, tiyatro, şiir etkinlikleri ve sinevizyon gösterisi ile son bulacak.

30 Ağustos 2024 Zafertepe Töreni

Sabah namazının ardından, doğa yürüyüşü ile günün başlayacağı 30 Ağustos programında, Zafertepe Tören Alanı’na geçilecek ve gençler mill mücadeleninin, büyük zaferin izlerini bir kez daha yaşayacaklar.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Zafer Bayramı’nın milli ruhunu ve anlamını genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen programa, milli mücadelemizin izlerini taşıyan bu topraklarda yaşayan tüm gençlerimiz ve halkımız davetli.