GSB bu yaz dolu dolu

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaz projeleri ile gençler bu yazı dolu dolu geçiriyor. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Seyahatsever, Müzekart GNS, Gençlik Yaz Okulları ve Vizyon Kampları projeleri ile fırsat eşitliği çerçevesinde her yaştan, her alanda, herkese yönelik bir etkinlik var.

SEYAHATSEVER İLE ÜCRETSİZ KONAKLAMA

GSB yurtlarında yaz döneminde 18-30 yaş arası gençler için ücretsiz konaklama imkanısunan Seyahatsever projemiz 8 Temmuz’da başladı ve 25 Ağustos’a kadar devam edecek.

Gençler arasında çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemizde Bakanlığımız, Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtların kapılarını milyonlarca gencimize açıyor; yaz döneminde de onlara ikinci bir yuva oluyor. Bu kapsamda, deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek GSB Yurdu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis edildi. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler, 444 0 472 (ALO GSB) nolu çağrı merkezini en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabiliyorlar.

MÜZEKART GNS İLE ÜCRETSİZ GEZİ

19-25 yaş arası gençlere Türkiye’de bulunan müze ve ören yerlerini ücretsiz gezip görme, keşfetme olanağı sağlayan Müzekart GNS projesi ise 1 Temmuz’da başladı ve 30 Eylül’e kadar devam edecek. Gençler, bu projeyle iki yıldır ülkemizin dört bir yanını özgürce geziyor, tanıyor, keşfediyor. Müzekart uygulamasından faydalanmak isteyen gençler www.muzekartgns.com adresi üzerinden başvuru yaparak dijital kartlarını oluşturabiliyor ve ülke genelindeki 300’den fazla müze ve ören yerini tekrar ücretsiz görme imkanı bulabiliyor.

GENÇLİK KAMPLARI İLE EŞSİZ TATİL FIRSATI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 25 ilde bulunan 11 deniz, 27’si doğa olmak üzere 38 farklı gençlik kampı: 24 Haziran’dan bugüne, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirlerini büyük bir heyecanla misafir ediyor. Gençlik kampları ulaşımdan konaklamaya beslenmeden etkinliklere kadar tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyor. 11 Deniz Kampında yüzme, tekne turu, çeşitli spor aktiviteleri, sokak oyunları, halk oyunları, tiyatro, müzik, el sanatları ve kültür aktiviteleri ile zaman hızla geçerken 27 doğa kampında ise tırmanma duvarı, parkur oyunları, flyfox, macera parkuru, paintball, dağ bisikleti, kano, oryantring, okçuluk ve çeşitli spor aktiviteleri ile unutulmaz anlar yaşanıyor.

GENÇLİK YAZ OKULLARI İLE EĞİTİM VE EĞLENCE

Gençlik ve Spor Bakanlığı; bu yıl ilk kez gençlik merkezleri bünyesinde, spordan kültür sanata, el sanatlarından sokak oyunlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim ve eğlence imkanı sunan Gençlik Yaz Okulları düzenledi. Yaz okullarında aileler 11-18 yaş arası çocuklarını; gönül rahatlığıyla gençlik merkezine bırakarak akşam alabiliyor, gençler ise tatil günlerini eğlenceli ve öğretici etkinliklerle dolu dolu geçirebiliyor. Gençler aynı zamanda. Türkiye’nin dört bir yanında; 81 il ve pek çok ilçesinde, yıl boyunca 7/24 hizmet veren gençlik merkezlerinin faaliyetlerini deneyimleme, Bakanlığın diğer projeleri hakkında bilgi sahibi olma şansı buluyorlar.

VİZYON KAMPLARI İLE BAŞARIYA ÖDÜL

Gençlik ve Spor Bakanlığı, başarılı gençleri ayrıca ödüllendiriyor. Vizyon Kampları, 18-24 yaş aralığında bulunan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında ilk 5.000’e giren öğrenciler ile TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda destek almaya hak kazanan gençleri özel bir programla misafir ediyor. Kamp ile çoklu beceri gelişimi ve yetkinlik artırımı hedefleniyor.