Türkiye – Makedonya Gençlik Değişimi programı başvuruları başlıyor

 

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye ve Makedonya arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, gençler arasında dostluk ve dayanışma kültürünün oluşturulması amacıyla bir değişim projesini daha hayata geçiriyor.

Türkiye Maarif Vakfı ortaklığında düzenlenen “Türkiye – Makedonya Gençlik Değişimi” programı, 23-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Makedonya’da gerçekleştirilecek. Program, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmayı, gençlik çalışmalarını yerinde görmeyi ve uluslararası öğrenme alanlarının deneyimlenmesiyle iyi uygulama örneklerini tespit etmeyi amaçlıyor.

Program detayları ve katılım şartları

23 Eylül 2024 tarihinde İstanbul’dan Makedonya’nın başkenti Üsküp’e hareketle başlayacak olan Türkiye – Makedonya Gençlik Değişimi Programı, 28 Eylül 2024 tarihinde İstanbul’a dönüş yolculuğuyla sona erecek. Bu tarihler arasında, Makedonya’da kültürel tanıtım aktiviteleri, gönüllülük çalışmaları, tarihi ve kültürel ziyaretler, kurum ziyaretleri ve ilham verici söyleşiler gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ilke ve prensipleri doğrultusunda, 18-25 yaş aralığında bulunan gençler arasından, uluslararası temsil kabiliyeti, dil yeterliliği gibi kılavuzda açıkça belirtilen başvuru kriterlerine uygunluk, fırsat eşitliğinin öncelenmesi ve liyakât esaslarına bağlı olarak seçilecek 20 katılımcı değişim programına katılma hakkı yakalayacak.

Not: Son başvuru tarihi: 29 Temmuz 2024 saat 10.00

 


 

Bu etkinlik için başvuru süresi sona ermiştir!

İlginiz için teşekkür ederiz.

Güncel etkinlik ve duyurular için web sitemizi takipte kalın!