15 Temmuzda’da Şehit Olan gençler İstanbul’da Anıldı

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi’nde “Genç Şehitleri Anma Programı” düzenledi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda genç katıldı.

Hain darbe girişiminin 8. yılında genç şehitlerin anıldığı program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmasında “15 Temmuz’da destan yazan bu millet, içimizdeki hainleri temizledi. Hiçbir ülkede hiçbir millet tanka yumruk atmaz, tankın önüne geçip engellemeye kalkmaz. İşte biz böyle bir milletiz. Aziz Türk milletiyle gurur duyuyorum. Bize ve gençlere düşen görev bu büyük destanı unutturmamak.” dedi.

Programda, 15 Temmuz temalı video gösterimi ile hain darbe girişiminin yaşandığı geceye yeniden şahitlik eden davetliler, Veysel Çelikdemir’in Kum Sanatı Gösterisi ile duygusal anlar yaşadılar. Emrullah Uzun moderatörlüğündeki panelde ise şehit yakını Ayşe Varank Aslantürk ve 15 Temmuz Gazisi Adviye Gül İsmailoğlu o geceye ait anılarını genç nesillere aktardılar.

Bakan Bak ve gençler, programın ardından 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezdi.