Gençlik Kamplarına rekor başvuru

GSB Gençlik Kampları bu yıl da gençlerin gözdesi oldu. Yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından gençlerden yoğun ilgi gören Gençlik Kampları’nın Ulusal Kamp Dönemi’ne bu yıl rekor düzeyde talep gerçekleşti. Ulaşımdan konaklamaya, etkinliklerden beslenmeye kadar tamamen ücretsiz bir tatil fırsatı sunan kamplara katılım için 145 bin 123 genç başvuru yaptı. Merakla beklenen başvuru sonuçları ise çok yakında genclikhizmetleri.gov.tr adresinde açıklanacak.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 2002 yılından bu yana yüz binlerce genci misafir eden Gençlik Kampları, 2024 yılı Ulusal Kamp Döneminde 25 farklı ilde 11 deniz 27 doğa kampı olmak üzere 38 farklı lokasyonda hizmet veriyor.

Gençlik Kamplarına yoğun ilgi

Türkiye’nin her yerinden 12-25 yaş aralığındaki binlerce genç, bu yaz da doğa ve deniz kamplarında eğlence, macera ve adrenalin dolu etkinliklere katılıyor ve benzersiz bir kamp deneyimi yaşıyor. Gençlik Kampları katılımcılara, eğlenceli aktivitelerin yanı sıra zaman yönetimi, planlama, uygulama ve temel yaşam becerileri gibi alanlarda yetkinliklerini geliştirme fırsatı da sunuyor.