Gençlik Kampları İlk 6 Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Gençlik kampları, kamp sorumluları ve gönüllü kamp liderleri koordinasyonunda, gençler arasında pozitif rekabet duygusunun geliştirilmesi ve serbest zamanlarının etkin değerlendirilmesinde rekreasyon alanları inşa etmek üzere eğlence, macera, adrenalin dolu etkinlikler ve aktivitelerle donatılmıştır.

Gençlik Kampları, zaman yönetimi, planlama, uygulama ve temel yaşam becerileri gibi yetkinlik alanlarının genişlemesine destek olmak, toplum hayatına adaptasyonda bireysel ödev ve sorumluluklara dair bilinç edinilmesine yönelik istasyon eğitimleriyle de zenginleştirilmiş alanlardır.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, kamp atamalarını sistem algoritması üzerinden fırsat eşitliğini ve liyâkati referans alarak yapmaktadır. Her genç için, 1 kez doğa, 1 kez deniz kampına katılma hakkı bulunmaktadır.

12 dönemden oluşan Ulusal Kamp Dönemi’nin ilk 6 dönem başvuruları, atama önceliği bulunan 3 ayrı kriter; Şehit-Gazi Yakınlığı, Başarı Durumu ve Maddi Gelir başlıklarında öncelik sıralaması yapılarak sonuçlandı.

 


2023 2024 yılı Ulusal Kamp Dönemi sona ermiştir!

İlginiz için teşekkür ederiz.

Tematik kamplar ve çadır kampları duyuruları için web sitemizi takipte kalın!