15 Ara Türkiye’nin Gençlik Geleceği İçin Çalıştay Maratonu Devam Ediyor
Türkiye’nin gençlik vizyonu, Kastamonu, Mardin, Bayburt ve Karabük’te düzenlenen ‘Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayları’ ile gençlerin fikirleri doğrultusunda şekillenmeye devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen bu etkinlikler, gençlerin görüşlerini doğrudan politika süreçlerine taşıyarak, ülke genelinde uygulanabilir stratejiler geliştirilmesine zemin hazırlayacak.
Kastamonu, Mardin ve Bayburt’ta Tamamlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayları” geçtiğimiz günlerde Kastamonu, Mardin ve Bayburt’ta gerçekleştirildi. Kastamonu’da yapılan çalıştaya Vali Meftun Dallı, Bayburt’taki çalıştaya Vali Mustafa Eldivan, Mardin’deki çalıştaya Vali Tuncay Akkoyun katılarak gençlerin fikirlerini dinledi.
Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, ülke genelinde uygulanabilir politikalar geliştirmek amacıyla gençlerin fikir ve önerileri alındı. Her ilde farklı konuların tartışıldığı çalıştaylarda, gençler interaktif oturumlarla fikirlerini özgürce paylaşarak politika süreçlerine doğrudan katkıda bulundu. Gençlerin yüksek enerjisi ve katkıları, yeni politika belgesinin hazırlanmasında önemli bir temel oluşturdu.
Dr. Enes Efendioğlu: “Gençlerin Görüşleri, Politika Belgemizin Temel Taşı Olacak”
Bu kapsamda Karabük Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayına Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu katıldı. Çalıştayların önemine vurgu yapan Dr. Efendioğlu şunları söyledi:
“Her ilin gençlerinin kendi görüşlerini, yorumlarını ve katkılarını onlardan bizzat duyarak, oluşturulacak yeni politika belgesinin içine yerleştiriyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde bu tür çalıştayları organize ediyoruz. Politika belgemizi sizlerin bizlere sunacağınız katkılarla beraber hazırlayacağız.”
Vizyon Çalıştaylarında Neler Tartışıldı?
Çalıştayda, gençlerin istihdam, genç sağlığı, çevre ve iklim gibi 11 farklı başlıkta fikir ve önerileri dinlendi. Grup çalışmaları ve interaktif oturumlarla zenginleştirilen etkinlikte, gençlerin taleplerinin politika süreçlerine yansıtılması hedeflendi.
Katılımcılar, geleceğin politika ve projelerine katkıda bulunacak çözüm önerilerini paylaştı. Bu süreçle birlikte gençlerin aktif katılımı sayesinde uygulanabilir politika önerilerinin geliştirilmesi için önemli bir zemin hazırlandı.