Gençlik Merkezi Faaliyetleri

GENÇLİK MERKEZİ FAALİYETLERİ

Gençlik merkezi faaliyetleri, gençleri hayatın her alanıyla ilgili takım ruhu ve aktif katılımın öne çıktığı atölye çalışmaları ile bu çalışmalardaki teorik boyut, gençlerin bilgiyi hayatta kullanmalarını sağlayacak şekilde yaygın eğitim teknikleri başta olmak üzere çeşitli uygulamalı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen faaliyetlerdir. Faaliyetler, gençlerin ilgi ve istekleri ile çağın gerekliliklerine hitap edecek başlıklarda belirlenir.


Gençlik Merkezi Akademileri 8 farklı atölyeden oluşur;

Kişisel Gelişim Atölyesi: Bilgi, beceri ve tutum geliştirmeye yönelik yürütülen çalışmalarda gençlerin yetkinlik alanlarının zenginleştirmesi, güçlü ve gelişime açık yönlerini keşfetmeleri amacıyla, İletişim, Diksiyon ve Hitabet, Mülakat Teknikleri, Proje Yönetimi, CV Hazırlama, Motivasyon Mektubu Yazma, Sosyal Girişimcilik, Mentörlük, Çatışma Yönetimi vb. alanlarda eğitimlerin düzenlendiği atölyelerdir.

Dil Eğitimleri Atölyesi: Dünya dillerinin özelliklerini anlamak, dil bileşenlerini kavramak ve dil becerilerini geliştirmek üzere, Türkçe, İngilizce, Rusça, Fransızca, İspanyolca gibi dillerin öğrenilmesine yönelik eğitimlerin yürütüldüğü atölyelerdir.

Değerler Atölyesi: Çok kültürlü bir toplum içerisinde gençlerin kültürel adaptasyonlarının sağlanması, ve ahlaki değerlerin geliştirilmesine yönelik, Anadolu Kültürü, Yaşam Kültürü, Trafik Kültürü gibi çeşitli başlıklarda eğitimlerin düzenlendiği atölyelerdir.

Sosyal Bilimler Atölyesi: Gençlerin kendisi, sosyal çevresi ve toplumla kurduğu ilişkilerin iyileştirilmesi ve disiplinlerarası öğrenme anlayışına uygun olarak kişisel gelişimlerini desteklemek üzere Tarih, Edebiyat, Uluslararası İlişkiler, Coğrafya, Felsefe-Mantık, Hukuk vb. alanlar üzerine çalışmaların yürütüldüğü atölyelerdir.

İnovasyon Atölyesi: Küresel olarak sosyal ve dijital dönüşüme entegre olmak isteyen gençlerin inovatif düşünme ve yöntem geliştirme reflekslerini artırmak üzere, Genç Kod Eğitimleri, Sosyal Medya ve Yeni Medya, Uygulamalı Girişimcilik, Dijital Tasarım gibi yenilikçi eğitimlerin verildiği atölyelerdir.

Güzel Sanatlar Atölyesi
: Sanatın her alanında estetik ve özgün eserler üretmek üzere çeşitlendirilen, gençlerin üretim ve mesleki oryantasyon süreçlerine katkıda bulunan, Fotoğrafçılık, Karikatür ve Mizah, Sinema, Müzik, Resim, Tiyatro, El Sanatları gibi alanlarda verilen eğitimlerden oluşan atölyelerdir.

Dini İlimler Atölyesi
: Gençlerin İslamiyet’i anlamada ve yorumlamada etik, iyi ve doğru yaşam normlarına uygun olarak kendilerini yetiştirmeleri, temel dini bilgilere dair kazanımlarını artırmalarına yönelik İslam Tarihi, Peygamberler Tarihi, Kur’an-ı Kerim ve Meali gibi konularda eğitimlerden faydalandıkları atölyelerdir.

Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesi: Yaşam Tarzı Geliştirme, Beslenme ve Diyetetik, Bağımlılıklarla Mücadele, Afet ve İlk Yardım gibi alanlarda verilen eğitimlerle, gençlerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi, zihinsel ve bedensel gelişimlerinin artırılması amacıyla çalışmaların yürütüldüğü atölyelerdir.


GENÇLİK MERKEZİ KULÜPLERİ

Gençlik Merkezi Akademilerinde yürütülen eğitim ve çalışmalara kıyasla kulüp çalışmaları doğrudan gençlerin aktif katılımı modülüyle gerçekleşir. Tasarım, formasyon ve uygulama alanlarını gençlerin kendilerinin belirlediği, bireysel fayda ile birlikte toplumsal faydanın ve yaygın etki anlayışının ön planda olduğu çalışmalardır. Bilgi ve becerilerin deneyimlere dönüşmesiyle karar alma süreçlerine katılımın arttığı Gençlik Merkezi Kulüpleri 5 farklı alanda çalışma yürütmektedir;

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Kulübü: Sosyal ve kültürel projelerin gençlik merkezi dışındaki etki alanını genişletmek, fırsat eşitsizliğini azaltmak ve erişilebilirliği kolaylaştırmaya yönelik sivil toplumun her bir alanında yürütülen çalışmaları kapsar. Gençler karar alıcı ve uygulayıcı olarak rol aldıkları projelerde, hem akranlar arası hem de toplumsal olarak kültürel entegrasyon ve etkileşimin artmasına katkıda bulunurlar.

Bilim ve Teknoloji Kulübü: Gençliğin itici gücü, bilim ve teknolojiye yönelik yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi, mevcut sorunlara yönelik çözümlerin üretilmesi ve önleyici tedbirlerin alınmasına katkıda bulunur. Bu anlayışla, 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik, gençlerin bilgi ve tecrübelerini uygulama fırsatları bulabildiği projelerin üretildiği kulüplerdir. Bu alanda yürütülen Teknofest, Deneyap, Genç Hackathon, Genç Kod, Blokzincir ve Girişimcilik Zirveleri gibi projeler gençler için eşsiz fırsatlar sunar.

Güzel Sanatlar Kulübü: Gençlerin fotoğrafçılık, sinema, müzik, resim, tiyatro, halk oyunları gibi alanlarda gelişimlerinin sürdürülmesine katkı sağlamakla birlikte, üretilen eserler, ürünler ve gösteriler aracılığıyla kültürler arası etkileşimin artması ve bu ürünlerin toplumla buluşturulmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğü kulüplerdir.

Gönüllülük Kulübü: Gençler arası dayanışma anlayışına bağlı olarak, sivil topluma hizmet etmek üzere gençlik merkezi gönüllülerinin aktif katılımıyla planlanan gönüllülük çalışmalarının, diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüpleri gibi paydaşlarla birlikte yürütüldüğü kulüplerdir.

Sağlıklı Yaşam ve Spor Kulübü: Gençlerin, sportif hareket kabiliyetlerini artırmak, beslenme anlayışlarını geliştirmek ve temel yaşam becerilerini iyileştirmek üzere doğa sporları, hiking, trekking, bisiklet, kamp gibi aktivitelerin planlandığı ve yürütüldüğü kulüplerdir.

 

SİZE EN YAKIN GENÇLİK MERKEZİ İÇİN TIKLAYINIZ.