Araştırmaya Dayalı Gençlik Politikaları projesinde sona yaklaşılıyor

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Araştırmaya Dayalı Gençlik Politikaları projesi için gençlik alanında faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve gençlik çalışanları Ankara’da bir araya geldi.

Programın ikinci modülünde Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile birlikte Genç Hayat Vakfı, Pi Gençlik Derneği, Habitat Derneği, UNICEF, Youth4Good, Oyun ve Öğrenme Derneği, Siyamder, Let’s Do It Turkey gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Gençlerin güçlendirilmesi önem arz ediyor

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu, Araştırmaya Dayalı Gençlik Politikaları projesinin gençlik alanında yapılacak çalışmalara yön vermek ve gençlerin her alanda desteklenmesini sağlamak adına önemli bir adım ve kilometre taşı olduğu belirtti.

Araştırmaya Dayalı Gençlik Politikaları programında iyi uygulama örnekleri belirlenerek yeni projelerde kapasite güçlendirmesi, kalite standartlarının iyileştirilmesi, yaygın eğitim ve eğitim formasyonlarının yeni ve uygulanabilir modüllerle çeşitlendirilmesi gibi konular gündeme alındı.

Katılımcılar, gençlerin mental ve fiziksel sağlığını korumak, madde bağımlılığı gibi riskli davranışları önlemek ve sağlıklı yaşam becerilerini teşvik etmek için yapılabilecek çalışmaları değerlendirdiler. Gençlerin mental sağlığını desteklemek amacıyla hangi hizmetlerin ve programların geliştirilebileceği ve bu hizmetlere erişimin nasıl kolaylaştırılabileceği üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Programda ayrıca, genç işsizliğini azaltmak için geliştirilebilecek yenilikçi politikalar, genç girişimciliği desteklemek için uygulanabilecek eğitimler ve mentorluk programları ile finansal kaynak sağlanması gibi konular tartışıldı. Gençlerin iş gücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmak için uygulanabilecek mesleki eğitim programları da değerlendirildi.